ICOANA POCAINTEI ADEVARATE

ICOANA POCAINTEI ADEVARATE

marți, 6 iulie 2010

ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA AGAPIA

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Agapia Noua, numita si Agapia din Vale, este o icoana facatoare de minuni mult iubita de credinciosii ce trec pragul manastirii nemtene. Icoana este asezata in biserica cea mare a manastirii, in centrul naosului, in partea dreapta, intr-o strana de lemn, frumos sculptata si impobobita cu candele si broderii.

"Unele icoane sunt vindecatoare de boli, izgonitoare de duhuri rele, iar altele sunt aducatoare de ploi binecuvantate si protectoare ale manastirilor si familiilor credincioase. Fara indoiala, toate icoanele sunt facatoare de minuni si ajutatoare credinciosilor. Dar unele poarta o harisma speciala, pe care o simte numai cel ce se roaga mult si cu lacrimi in fata sfintelor icoane.

(Arhimandritul Ioanichie Balan).

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Agapia Noua

Manastirea Agapia este situata pe valea paraului Agapia - Topolita, la poalele culmii Magura, la numai noua kilometri distanta de Targu Neamt. Aceasta manastire este singura asezare monahala din tara care poarta numele de "dragoste crestina", dupa cuvantul grecesc "agapis". Manastirea si-a preluat numele de la Sihastrul Agapie care, conform traditiei ar fi ridicat in secolul al XIV-lea, in aceasta zona a Neamtului, o bisericuta din lemn.

SURSA:CRESTIN ORTODOX.RO


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu