ICOANA POCAINTEI ADEVARATE

ICOANA POCAINTEI ADEVARATE

sâmbătă, 28 august 2010

A PLECAT SPRE VEŞNICIE NEVOITORUL IERARH AL FLORINEI,CEL MINUNAT LUCRATOR AL LUI HRISTOS,PRINTRE NOI TRAIND 104 ANI LUMINATI

 NEVOITORUL IERARH AL FLORINEI, PĂRINTELE AUGUSTIN KANDIOTIS, A PLECAT SPRE VEŞNICIE AZI, SÂMBĂTĂ, 28.08.2010, ORELE 5.








„EXPRESUL” PE CARE L-A AŞTEPTAT ANI DE-A RÂNDUL BĂTRÂNUL ŞI NEVOITORUL IERARH, PĂRINTELE AUGUSTIN KANDIOTIS, A VENIT ŞI L-A LUAT ASTĂZI, SÂMBĂTĂ, 28-8-2010, LA ORELE 5 IN IERUSALIMUL DE SUS
FIIND DUS IN VESNICA FERICIRE LA BISERICA TRIUMFATOARE SI VIATA
NEMURITOARE.SLAVA TATALUI SI FIULUI SI SFANTULUI DUH,PURUREA!

PARINTE DRAG SI IUBIT MARE MARTURISTOR AL LUI HRISTOS,ROAGA-TE PENTRU NOI, IMPARATULUI CERESC - DUMNEZEU, CA SA FIM INDREPTATI SI INTARITI IN LUPTA CU VICLENII VRAJMASI AI BISERICII LUI HRISTOS, ORTO-DOXA, AI NOSTRI ISPITITORI,SA FIM BIRUITORI SI BUNI MARTURISITORI TOTDEAUNA,PENTRU SFANTA TA VIETUIRE BINELUCRATOARE SI BINECUVANTATOARE,PARINTE AUGUSTINE, STALP DE REZISTENTA AL BISERICII NOASTRE,OCROTESTE-NE SI LUMINEAZA-NE CALEA CEA DREAPTA SI MANTUITOARE!

Credincioşii să nu se întristeze că Stareţul a plecat de lângă noi, pentru că Hristos este viu şi oamenii lui Dumnezeu nu mor niciodată. Bătrânul nevoitor şi ierarh va avea mai mare îndrăzneală la Dumnezeu din Biserica Triumfătoare şi se va afla lângă creştinii nevoitori şi luptători, va mijloci pentru ei şi se va lupta împreună cu ei. Într-o predică a sa spunea: „Eu voi pleca. Unde voi merge? Oriunde aş merge, dacă voi vedea că Ortodoxia este în primejdie, voi face revoluţie, voi trage alarma. Nu voi lăsa Biserica lui Hristos nici ateilor, nici masonilor, nici ecumeniştilor…”.
Ar fi bine ca unii episcopi ecumenişti să-l respecte pe stareţ şi să nu vină la praznic în Florina. Nevoitorul ierarh, bătrânul Augustin Kandiotis, nu şi-ar fi dorit la adormirea sa prezenţa arhiereilor ecumenişti, iubitori de hramuri şi de mese întinse.
Trupul respectabilului Stareţ şi Episcop de Florina, părintele Augustin Kandiotis, a fost adus de la spitalul din Florina la Sfânta Mănăstire de maici a Sfântului Augustin, episcopul Hypponei, unde s-a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie. În Sfânta Mănăstire a Sfântului Augustin, după retragerea sa, Gheronda venea la biserică în fiecare duminică, unde împărţea anaforă la toată biserica.


Respectabilul Mitropolit de Florina, părintele Augustin Kandiotis, întotdeauna a fost gata de plecarea sa din această viaţă. De multe ori, în predicile sale, dar şi în întâlnirile particulare spunea: „Aştept „expresul” ca să plec în cealaltă viaţă, dacă n-am să vă văd, la bună vedere în veşnicie”.



Aşadar, credincioşii să nu se întristeze, dar nici necredincioşii să nu se bucure, pentru că glasul Stareţului nu va tăcea. Există atât de mult material, prin care în orice clipă şi în orice luptă Stareţul poate să le stea împotrivă.


IN PACE SI LUMINA VESNICA SA TE ODIHNESTI OCROTITORULE AL BISERICII ORTODOXE SI AL BINECREDINCIOSILOR EI MARITORI!AMIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu